Quick Contact
010 - 448 2290

AOL wint wedstrijd door bijna 10.000 servers op te doeken

 

Het Uptime Institute schreef oktober vorig jaar een wedstrijd uit om bedrijven te bewegen oude, energieverkwistende servers buiten bedrijf te stellen. AOL heeft die wedstrijd met ruime voorsprong gewonnen, en bespaart daarmee miljoenen.

Het Uptime Institute startte de ‘Server Roundup Contest’ om de aandacht te vestigen op verspilling van energie. Uit eigen ervaring weet het instituut dat gemiddeld 10 procent van de servers in rekencentra in feite niets staat te doen. Verwijderen van die servers bespaart veel meer energie dan nog weer wat schaven aan de ‘power usage effectiveness’, aldus het Uptime Insititute bij de bekendmaking van de wedstrijd. Om bedrijven te verlokken mee te doen, rekende het Uptime Institute voor dat er per server 2500 dollar te verdienen valt: 500 dollar aan energiekosten, nog eens dat bedrag voor de licentie op het besturingssysteem en 1500 dollar onderhoudskosten van de hardware.

Dat is niet wat AOL bespaarde, maar het kwam toch tot een respectabele besparing van 5,05 miljoen dollar door 9484 servers op te doeken – 532 dollar per server. Op de energierekening bespaarde het 1,65 miljoen dollar, op besturingssystemen 2,2 miljoen en op het hardwareonderhoud 62.000 dollar. Daarnaast verdiende AOL nog 1,2 miljoen door de overbodig geworden hardware te verkopen of te verschroten. En als bijkomend voordeel kon het een besparing op de CO2-uitstoot van 20 ton inboeken.

AOL bleef nummer twee een straatlengte voor. Dat was NBCUniversal, dat 284 servers uit productie wist te halen. Maar AOL werd wel geholpen door het feit dat het zich aan het omvormen is van internet acces provider tot contentleverancier en advertentiebedrijf. Het had ook nogal wat applicaties en websites draaien die aan het einde van hun natuurlijke levenscyclus waren, zoals AOL zelf uitlegt in een videowaarmee het de overwinning viert.

bron: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2012/14/aol-wint-wedstrijd-door-10.000-servers-op-te-doeken

  NIEUWS

Flexservers sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Flexserverslogin form